Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 17:03 - Предколедно
Автор: mun4o59 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 821 Коментари: 0 Гласове:
4



                  ПРЕДКОЛЕДНИ РАЗМИСЛИ

 

 

           Днес е последният ден за изпращане писма до Дядо Коледа. От утре той тръгва на път, нищо, че му е имен ден. Замислям се какво да му поискам. Дали да ми донесе работа, дали здраве, защо пък не и някоя тръпка… Със сигурност ще си поискам късмет, а всичко друго ще си дойде с времето.

          Да, ама не!!! Нещо не се връзва с това чакане. Вече 23години чакаме да се оправят нещата в нашата измъчена Родина. Как не можахме да гласуваме поне един път за правилните хора? До кога ще вярваме на празни обещания? Поредният сапунен балон се оказа членството ни в Евросъюза. Вече 5(пет) години сме членове, а нещо да се е променило??? Само цените се вдигат, а заплати и пенсии са във фризера на Дянков. Било криза, то и за гърците е криза, но те си получават великденски и коледни надбавки, а ние получаваме един …

          Оглеждам картата на света. Гледам една огромна държава, до скоро наш приятел и брат, но нали решихме да сме европейци… Та в тази държава няма криза! Бре!!! Как става това? В Китай и Индия също няма криза. В Южна Америка също няма криза. Замислих се какво е общото между тези държави и открих!!! ТЕ НЕ ЧЛЕНУВАТ В ЕС И НЕ СА ОБВЪРЗАНИ СЪС САЩ!!!

          Та се питам ЗА ЧИЙ … НИ БЕШЕ ТАЗИ ЕВРОПА??? Само да плащаме на гърци, испанци, италианци и други затрудненията ли? Или да пращаме на Запад бели робини, черноработници и слуги ли??? А в замяна да ни искат краставици с определен размер (в количество, което го даваше половината от Великотърновски окръг), да имаме ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ И ПРАСЕТА и нещастни българи???

          Вече реших. Знам какво да поискам:

МИЛИ ДЯДО КОЛЕДА, МОЛЯ ТЕ ДАЙ РАЗУМ НА БЪЛГАРИТЕ ДА ИЗБЕРАТ ДОГОДИНА ПОЛИТИЦИ, КОИТО ДА ИМАТ КУРАЖА ДА СЕ ОПЪЛЧАТ НА ЕВРОПАТА И ПОГЛЕДНАТ КЪМ НАЙ-БЛИЗКАТА СТРАНА БЕЗ КРИЗА. Руснаците поне не ни искат калибровани краставици и щастливи добичета. Русията е огромен пазар и е винаги отворен за нас. Нека заработим пак като преди 30 години и да се завърнат при нас децата ни! НЕКА РАБОТИМ ЗА НАС И ЗА НАШАТА СИ РОДИНА! МОЛЯ ТЕ, МИЛИ ДЯДО КОЛЕДА!!! (толкова много ли искам?)




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mun4o59
Категория: Лични дневници
Прочетен: 227215
Постинги: 147
Коментари: 65534
Гласове: 1459
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930